Śliwka na Bocku

Opadają liście, opada i kurtyna tajemnicy. Jesienna premiera łączy tradycyjnego bocka z tym, co w polskich sadach najlepsze o tej porze roku.

Klasyczny styl bock w autorskiej wersji — wzbogaconej tym, co o tej porze roku najlepsze. Nasz wielokrotnie nagradzany Koźlak teraz z dodatkiem suszonych i wędzonych śliwek.

To piwo leżakowało w nie lada towarzystwie. Śliwka z Szydłowa i suska sechlońska to klasa sama w sobie. Dzięki suszeniu i wędzeniu drewnem z drzew liściastych owoce zyskują niepowtarzalny dymny posmak i aromat. Szydłowską poddaje się procesowi jednoczesnego suszenia i wędzenia dymem oraz gorącym powietrzem. Suska sechlońska poza podobnym aromatem wyróżnia się dużą zawartością cukru oraz niewielką wody. Twórczo połączyliśmy karmelowo-chmielowego bocka z polskimi owocami. Rezultat? Rozgrzewająca polska złota jesień zamknięta w butelce.

Śliwka na Bocku będzie premierowo dostępna podczas tegorocznych Poznańskich Targów Piwnych 15 i 16 listopada, gdzie szykujemy coś, czego targi polskie, a nawet i europejskie jeszcze nie doświadczyły! Więcej informacji wkrótce.

_____

Charakterystyka: piwo ciemne, pasteryzowane, niefiltrowane.

Alk. 6,5% obj.; ekstrakt 15,1% obj.

Nagrody

Biuro prasowe