Grand Imperial Porter Chili

Szlachetne i wyrafinowane połączenie żywiołów – wspaniałych porterowych nut gorzkiej czekolady i ognistej pikanterii chili.

To piwo warzone tradycyjną metodą dolnej fermentacji, która wymaga długiego leżakowania. Dzięki temu bukiet, który wyczuwasz, jest tak bogaty. W połączeniu z pikanterią chili idealnie pasuje do deserów i wykwintnych dań ze szlachetnych mięs.

Świetny wybór dla tych, którzy poza doskonałą klasyką nadal poszukują nowych smaków i wyszukanych, rzadkich połączeń smaków.

Jedno z nielicznych takich piw na świecie.

Składniki woda z własnych ujęć głębinowych; słody jęczmienne jasne i ciemne; chmiel aromatyczny i goryczkowy; papryka czerwona chili mielona; drożdże z własnej stacji propagacji
Metoda warzenia tradycyjna, dolna fermentacja, długie leżakowanie
Pasteryzacja tak
Styl porter bałtycki
Kolor czarny
Termin przydatności do spożycia 180 dni
Ekstrakt 18,1%
Zawartość alkoholu 8%

Opakowanie:                                    Należy podawać w:
NRW-premium2 (2)