Saison na Madagascar
Piwo w stylu Saison z serii Po Godzinach przygotowaliśmy z myślą o lecie.
Jego przyjemny, owocowy charakter wzbogaciliśmy o orientalną duszę.
Uwarzyliśmy je z 3 rodzajów słodu z dodatkiem wielu aromatycznych przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki cytrusów i bergamotki oraz kolendry. Za fermentację całości odpowiadają drożdże górnej fermentacji Wyeast 3711 French Saison, a profil aromatyczny piwa dopełniają chmiele CITRA i CHINOOK.
Składniki |
woda z własnych ujęć głębinowych; słody: jasny jęczmienny, żytni i pszeniczny; skórki (pomarańczy, cytryny i bergamotki); chmiele: Citra i Chinook; aframon madagaskarski; kolendra; drożdże górnej fermentacji Wyeast 3711 French Saison. |
Metoda warzenia | Piwo górnej fermentacji, wielozbożowe, niefiltrowane, pasteryzowane. |
Pasteryzacja | tak |
Styl | Saison |
Kolor | jasno-złoty |
Ekstrakt |
12,1 % |
Zawartość alkoholu |
5,1 % |
Butelka | bezzwrotna |
Opakowanie: Należy podawać w: