Pszeniczniak

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Nowa tradycja. Piwo pszeniczne pełne zapachów dojrzewającego zboża, chrupiącego chleba i świeżego ziarna. Naturalnie mętne, jak snujące się o poranku mgły nad łąkami. To jeden z najstarszych stylów piwa w Europie, który dzięki Pszeniczniakowi odzyskuje swój polski charakter.

Pszeniczniak, inspirowany kilkusetletnią tradycją warzenia tego piwa na Pomorzu to piwo w którym klasyczne bananowo – waniliowe nuty, harmonijnie przenikają się z delikatnie chmielową goryczką. Dzięki takiemu połączeniu powstało piwo pszenne, które można spożywać na co dzień. Warzony metodą górnej fermentacji. Naturalnie mętny.

Dobry Produkt – Wybór Ekspertów dla Pszeniczniaka
Piwo pszeniczne w interpretacji Browaru Amber
Piwa z Browaru Amber zdobyły pierwsze miejsca w konkursie piw podczas tegorocznych Chmielaków Krasnostawskich.

Składniki woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Metoda warzenia górna fermentacja
Pasteryzacja tak
Styl pszeniczne
Kolor jasny, słomkowy
Termin przydatności do spożycia 180 dni
Ekstrakt 12,1%
Zawartość alkoholu 5,2%

Opakowanie:                            Należy podawać w: NRW-premium2