Chili Grand Baltic Porter
Szlachetne i wyrafinowane połączenie żywiołów – wspaniałych porterowych nut gorzkiej czekolady i ognistej pikanterii chili.
To piwo warzone tradycyjną metodą dolnej fermentacji, która wymaga długiego leżakowania. Dzięki temu bukiet, który wyczuwasz, jest tak bogaty. W połączeniu z pikanterią chili idealnie pasuje do deserów i wykwintnych dań ze szlachetnych mięs.
Świetny wybór dla tych, którzy poza doskonałą klasyką nadal poszukują nowych smaków i wyszukanych, rzadkich połączeń smaków.
Jedno z nielicznych takich piw na świecie.
| Składniki | woda z własnych ujęć głębinowych; słody jęczmienne jasne i ciemne; chmiel aromatyczny i goryczkowy; papryka czerwona chili mielona; drożdże z własnej stacji propagacji |
| Metoda warzenia | tradycyjna, dolna fermentacja, długie leżakowanie |
| Pasteryzacja | tak |
| Styl | porter bałtycki |
| Kolor | czarny |
| Termin przydatności do spożycia | 18 miesięcy |
| Ekstrakt | 18,1% |
| Zawartość alkoholu | 8% |
Opakowanie: Należy podawać w:


