Biuro Prasowe
Komunikaty prasowe
Tomek Kopyra w Browarze Amber – kulisy warzenia piwa
Z przyjemnością prezentujemy film, w którym możesz zobaczyć naszą codzienną pracę. Zgodnie ze strategią „od ziarna po szklankę”.
Od ponad 30 lat warzymy piwo według własnych receptur, opracowanych przez tych samych piwowarów – autorów naszych porterów bałtyckich, pilsów i koźlaków.
Jako jeden z nielicznych browarów na świecie mamy własne uprawy jęczmienia browarnego i chmielu. Korzystamy z wody z naszych ujęć głębinowych, a fermentacja odbywa się przy użyciu drożdży z naszej stacji propagacji. Strategia „od ziarna do szklanki” pozwala nam w pełni kontrolować surowce i tworzyć piwa o wyjątkowym smaku, nagradzane w Polsce i za granicą.
Browar Amber należy do rodziny Państwa Przybyło. Na czele firmy stoi pokolenie założycieli: Andrzej i Danuta Przybyło, wraz z dziećmi Piotrem i Aleksandrą. Obecnie w browarze zaczyna pracę już trzecie pokolenie rodziny założycieli.