9 lutego 2016
Naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, które łączy cechy rozgrzewającego koźlaka i letniego orzeźwienia. Dedykowane wielbicielom piw niszowych. Tej zimy na specjalne życzenie powraca Koźlak Pszeniczny!
14 grudnia 2015
Znamy wyniki tegorocznej edycji Pomorskiego Konkursu Pszeniczniaków Domowych imienia Sławka Pahlke.
30 października 2015
Pierwsze w Polsce i jedno z nielicznych na świecie piwo, które łączy irlandzką piwną klasykę z polską tradycją. Tej jesieni warzymy… Cherry Milk Stout z serii Po Godzinach.
19 października 2015
Z radością informujemy, że Pszeniczniak i Grand Imperial Porter otrzymały medale podczas konkursu piw Golden Beer Poland, który odbył się przy okazji 5 Międzynarodowego Forum Browarników.
16 września 2015
Marcowe to bawarski styl piwa, którego nazwa pochodzi od miesiąca, w którym w Średniowieczu warzono ten wyjątkowy trunek. Bawarskie Prawo Czystości z 1516 roku zezwalało na warzenie piwa tylko od 29 września do 23 kwietnia. Później było zbyt gorąco, by fermentacja przebiegała prawidłowo. Ostatnie zapasy Marcowego oraz innych piw wypijano podczas Oktoberfest - na przełomie września i października, stąd piwo Marcowe znane jest też jako Oktoberfestbier.