Z ogromną satysfakcją informujemy, że nasze piwa znalazły się w elitarnej grupie 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce.
Żółty przewodnik „Gault&Millau” to jeden z najbardziej prestiżowych przewodników po branży gastronomicznej na świecie. Jego historia sięga 1961 roku, wówczas na łamach gazety „Paris-Presse” Henri Gault i Christian Millau zaczęli opisywać swoje wędrówki po paryskich restauracjach. Cotygodniowe recenzje stały się bardzo popularne, a ich autorzy zdecydowali się wydać kilka przewodników po Paryżu.
Kilka lat później na rynku ukazał się ich pierwszy przewodnik po francuskich restauracjach. Obecnie przewodniki wydawane są w Austrii, Szwajcarii, Belgii, Luksemburgu, Holandii, Niemczech, Australii, Węgrzech, a także w Polsce. Żółty Przewodnik „Gault&Millau” jest obok przewodnika Michelin, najbardziej opiniotwórczym przewodnikiem kulinarnym na świecie.
Autorzy Żółtego Przewodnika kierują się bardzo rygorystycznymi kryteriami. System oceniania oparty jest wyłącznie na jakości produktów. W przedsięwzięciu uczestniczą anonimowi inspektorzy, których obowiązują specjalne kodeksy etyczne. Przeprowadzane są tysiące degustacji. Za umieszczenie w przewodniku nie są pobierane żadne opłaty, co jest gwarantem obiektywności ocen.
„Jesteśmy przekonani, że swoimi produktami kształtujecie kulinarne dziedzictwo kraju” – czytamy w liście gratulacyjnym.
Dziękujemy za to niezwykłe wyróżnienie!
2 października 2024
27 września 2024
20 września 2024