Otwórz z nami Saison na Madagaskar!

Kolejny styl piwa Po Godzinach przygotowaliśmy z myślą o lecie. Przyjemny owocowy charakter piwa Saison wzbogacony został o orientalną duszę.

Nasz SAISON NA MADAGASKAR warzony jest z 4 rodzajów słodu, z dodatkiem wielu aromatycznych przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki i innych cytrusów, trawy cytrynowej oraz kolendry.

Za fermentację całości odpowiadają drożdże górnej fermentacji Wyeast 3711 French Saison.

Profil aromatyczny piwa dopełniają chmiele CITRA i CHINOOK.

Dzięki zastosowaniu odpowiednich przypraw poczujesz naturalne orzeźwienie.

Tropikalny, cytrusowy smak osiągnęliśmy dzięki trawie cytrynowej, skórkach cytryny i pomarańczy bergamotki.

Za to kolendra, aframon madagaskarski i chmielenie Citrą i Chinookiem odpowiadają za wytrawny finisz.

 

Składniki: woda z własnych ujęć głębinowych; słód jasny jęczmienny, słód pszeniczny, słód żytni i słód orkiszowy; skórki pomarańczy, aframon madagaskarski, trawa cytrynowa, skórki pomarańczy bergamotki, skórki cytryny, kolendra, chmiel CITRA i CHINOOK, drożdże górnej fermentacji Wyeast 3711 French Saison.

Profil aromatyczny: cytrusowy, drożdżowy, owocowy
Smak: wytrawny, delikatnie kwaskowy
Barwa: złota
Temperatura serwowania: 8-10°C
Fermentacja: górna
Pasteryzacja: tak
Filtracja: nie
Alkohol: 5,1%

 

 

 

Nagrody

Biuro prasowe