Biuro Prasowe
Komunikaty prasowe

1 lipca 2016
Browar Amber. Specjalność Pomorza. Nowe etykiety.
Wraz z wprowadzeniem na rynek nowych etykiet, Browar Amber rozpoczął etap oferowania swoich piw pod wspólną marką Browar Amber. Zadanie nie było łatwe, ponieważ serię należało stworzyć z poszanowaniem dla dotychczasowego indywidualnego charakteru każdej z marek.
Więcej
24 czerwca 2016
Za dobry nastrój w tym sezonie odpowiada Apple Wheat.
Orzeźwiające i aromatyczne połączenie piwa i soku jabłkowego. Najnowsza propozycja z rzemieślniczej serii Po Godzinach to wybitny przedstawiciel piwa warzonego na jęczmiennych i pszenicznych słodach z dodatkiem tłoczonego soku z polskich jabłek.
Więcej
20 czerwca 2016
Piwo w stylu American Pale Ale z Browaru Amber
Nowość z Browaru Amber, której od dawna oczekiwali wielbiciele dobrego piwa.
Więcej

23 maja 2016
RED IPA w interpretacji piwowarów z Browaru Amber
Browar Amber z sukcesem wprowadził na rynek rzemieślniczą serię Po Godzinach. Do sprzedaży trafiło właśnie nowe piwo Red IPA
Więcej
10 lutego 2016
Po Godzinach. Powrót Mistrza.
Naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, które łączy cechy rozgrzewającego koźlaka i letniego orzeźwienia. Dedykowane wielbicielom piw niszowych. Tej zimy na specjalne życzenie powraca Koźlak Pszeniczny!
Więcej
30 października 2015
Warzymy szóste piwo z serii Po Godzinach
Pierwsze w Polsce i jedno z nielicznych na świecie piwo, które łączy irlandzką piwną klasykę z polską tradycją. Tej jesieni warzymy… Cherry Milk Stout z serii Po Godzinach.
Więcej
19 października 2015
Dwa medale podczas Golden Beer Poland 2015
Z radością informujemy, że Pszeniczniak i Grand Imperial Porter otrzymały medale podczas konkursu piw Golden Beer Poland, który odbył się przy okazji 5 Międzynarodowego Forum Browarników.
Więcej
19 września 2015
Marcowe piwo na jesień
Marcowe to bawarski styl piwa, którego nazwa pochodzi od miesiąca, w którym w Średniowieczu warzono ten wyjątkowy trunek. Bawarskie Prawo Czystości z 1516 roku zezwalało na warzenie piwa tylko od 29 września do 23 kwietnia. Później było zbyt gorąco, by fermentacja przebiegała prawidłowo. Ostatnie zapasy Marcowego oraz innych piw wypijano podczas Oktoberfest – na przełomie września i października, stąd piwo Marcowe znane jest też jako Oktoberfestbier.
Więcej