Komunikaty prasowe

19 September 2015
Marcowe piwo na jesień
Marcowe to bawarski styl piwa, którego nazwa pochodzi od miesiąca, w którym w Średniowieczu warzono ten wyjątkowy trunek. Bawarskie Prawo Czystości z 1516 roku zezwalało na warzenie piwa tylko od 29 września do 23 kwietnia. Później było zbyt gorąco, by fermentacja przebiegała prawidłowo. Ostatnie zapasy Marcowego oraz innych piw wypijano podczas Oktoberfest – na przełomie września i października, stąd piwo Marcowe znane jest też jako Oktoberfestbier.
Więcej
2 September 2015
Zbliża się AMBER FEST – największy festyn biesiadny w północnej Polsce
19 września pod PGE ARENA Gdańsk odbędzie się największy w Polsce północnej festyn biesiadny – AMBER FEST. Wydarzenie będzie wyjątkową okazją, by spędzić czas na rodzinnej zabawie, skosztować tradycyjnych polskich przysmaków i spróbować lokalnego piwa.
Więcej
10 August 2015
Amerykański chmiel i to co najlepsze w Browarze Amber
Pod koniec XIX wieku, kiedy piwowarstwem zawładnęła dolna fermentacja, świat piwa został podzielony z na dwa królestwa: LAGER i ALE. Kolejna nowość z serii: Po Godzinach z Browaru Amber już w sklepach. India Pale Lager łamie zasady!
Więcej![baner-amber-pogodzniach-AIPAbiuroprasowe3[10]](https://www.browar-amber.pl/wp-content/uploads/2015/06/baner-amber-pogodzniach-AIPAbiuroprasowe310-147x144.jpg)
9 June 2015
Nowość Po Godzinach
Doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy czekali na AIPA z Browaru Amber. Trzecie piwo z serii Po Godzinach to właśnie przedstawiciel tego gatunku.
Więcej
8 April 2015
Browar Amber wspiera kulturę Pomorza
Dzięki środkom pochodzącym ze sprzedaży piwa Johannes gdański Dom Uphagena wzbogacił się o unikatowy eksponat – porcelanową figurkę pochodzącą z XVIII wieku.
Więcej
31 March 2015
Nowość z Browaru Amber
Na rynek trafiło nowe piwo z serii Po Godzinach. Nowym stylem w kolekcji jest “stare piwo” znane powszechnie jako Altbier.
Więcej
22 January 2015
Nadstawcie kufle – drugiej okazji nie będzie!
Browar Amber rozpoczął warzenie krótkich serii piw „Po godzinach”. To autorskie interpretacje wybranych stylów piwnych. Każdy prezentowany styl warzony będzie w ilości 200 hektolitrów.
Więcej
2 December 2014
Znamy wyniki Pomorskiego Konkursu Pszeniczniaków Domowch
Warzenie piwa jest wspaniałym hobby, ponieważ pozwala czerpać radość zarówno z tworzenia jak i z konsumowania. W sobotę w gdańskim Domu Uphagena obradowało jury Pomorskiego Konkursu Pszeniczniaków Domowych im. Sławka Pahlke. O tytuł najlepszego rywalizowało kilkanaście pszeniczniaków.
Więcej